resor

Folkbildare

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, föreläsare och föreningsmänniska.

TRANSSYLVANIEN


Häng med på denna spännande resa 13-21 juli 2018. Upptäck Rumäniens vackraste och mest artrika områden tillsammans med mig, och den duktige ungerska guiden Lajos Nemeth! Fjärilar, fåglar, natur och kultur står i fokus.

Transylvanien präglas av såväl en högintressant historia som en sällan skådad naturprakt. Inte minst avseende fjärilsfaunan. Under denna resa kan vi få se nästan lika många dagfjärilsarter som finns i Sverige, och därtill ett oerhört rikt och vackert kulturlandskap med utrymme för naturen. Småskalighet och     ängsbruk präglar landskapet, samtidigt som  höga berg och vilda skogar med   hackspettar och björn bryter av. I bergsklyftorna kan man hitta gems, murkrypare och edelweiss! Läs mer på arrangören AviFauna naturresors hemsida!

UPPTÄCK SVERIGE


Upptäck landets natur tillsammans med mig! Fåglar, insekter, växter, lavar, grod- och kräldjur, och de vackra ekologiska sammanhangen just framför våra ögon. Låt mina ögon bli era för en stund!

Jag heter Pav Johnsson och är biolog, författare, naturguide och folkbildare. Du hör mig emellanåt som naturexpert  i P4 Kalmar. Jag anordnar kurser och naturguidningar, främst på Öland. Men jag kan även snickra ihop en naturresa till andra delar av vårt land efter era önskemål. Just nu arbetar jag deltid som lärare och sommarkurs-ansvarig på Ölands folkhögskola och har tills nyligen varit redaktör för en omskriven bok om Ölands fåglar.


Tel: 070-517 89 80

e-post: info@pavjohnsson.seSYDAFRIKA


Anlita Pav som guide eller reseledare. Via Bildningsförlaget  (besök sidan för att kolla förslag på upplägg!) anordnas gruppresor till södra Afrika med fokus på natur och kultur. Beroende på tid så besöker vi både Krugerparken och Kapstaden plus fler delar av Västra kapprovinsen.  Resan kan lämpligen kombineras med besök på vingårdar, skolor etc.

NAMIBIA


Namibia är stort, hett och torrt. Här finns världens högsta sanddyner i Sossusvlei, fantastiska platåberg och stenökenlandskap, och förstås den fantastiska nationalparken Etosha, för att nämna något. Behöver du en reseplanerare och guide? Hör av dig!

Copyright © Pav Johnsson