guidningar

Pav - naturguide

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, folkbildare och föreningsmänniska.

salepsrot orkidé

ÖLANDS NATUR

 

Pav skräddarsyr gärna en guidning i den Öländska   naturen, anpassad efter plats, årstid och gruppens önskemål och förutsättningar. Upptäck fågellivet, blommorna, insekterna, eller kanske landskapets särart och biogeografiska historia.

Dysauxes ancilla, fönstervingespinnare

INSEKTER


Följ med på en tur och upptäck insekternas spännande mångfald. Vi kan leta fjärilar, trollsländor eller varför inte lysa upp i mörkret på jakt efter nattaktiva insekter och andra djur!

brandkronad kungsfågel

FÅGELKURSER &

GÖKOTTA


Följ med på en vandring i Ölands lundar och urskilj rösterna i  fågelsången, studera vadarflockarna om våren, eller följ med på raritetsletande om hösten! Pav håller också i fågelkurser via Ölands folkhögskola.

sankt pers nycklar orkidéblomning på Ölands alvar

ALVARVANDRING

 

Förstå alvarets förutsättningar, historia och villkor, och möt några av de mer unika organismerna i denna karga miljö som återfinns på få ställen utanför Öland. Funkar året om, men bäst under perioden april-september.

Pav fotar

DET LILLA

FÅGELÄVENTYRET

 

Uppskattad aktivitet inspirerad av SVT:s program. Under 1-4 timmar  kan du och ditt gäng tävla i fågelskådning. Aktiviteten kan också kombineras med mer allmän kunskap om naturen. Perfekt för Kick Off-en, eller en lite annorlunda aktivitet för en jubilar, kanske?