guidningar

Pav - naturguide

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, folkbildare och föreningsmänniska.

salepsrot orkidé

ÖLANDS NATUR

 

Pav skräddarsyr gärna en guidning i den Öländska   naturen, anpassad efter plats, årstid och gruppens önskemål och förutsättningar. Upptäck fågellivet, blommorna, insekterna, eller kanske landskapets särart och biogeografiska historia.

Dysauxes ancilla, fönstervingespinnare

INSEKTER


Följ med på en tur och upptäck insekternas spännande mångfald. Vi kan leta fjärilar, trollsländor eller varför inte lysa upp i mörkret på jakt efter nattaktiva insekter och andra djur!

brandkronad kungsfågel

FÅGELKURSER &

GÖKOTTA


Följ med på en vandring i Ölands lundar och urskilj rösterna i  fågelsången, studera vadarflockarna om våren, eller följ med på raritetsletande om hösten! Pav håller också i fågelkurser via Ölands folkhögskola.

Dysauxes ancilla, fönstervingespinnare

ORKIDÉER


I maj och juni kan du följa med på en orkidévandring. Antingen via Station Linné, privat, eller varför inte följa med på en hel orkidéweekend med Mejtresor och Vi-tidningens reseklubb.

sankt pers nycklar orkidéblomning på Ölands alvar

ALVARVANDRING

 

Förstå alvarets förutsättningar, historia och villkor, och möt några av de mer unika organismerna i denna karga miljö som återfinns på få ställen utanför Öland. Funkar året om, men bäst under perioden april-september.

Dysauxes ancilla, fönstervingespinnare

GROD- OCH KRÄLDJUR


Anlita mig som guide på Öland eller till Skåne för att se de flesta av, eller till och med alla Sveriges groddjur och kräldjur (Skåne & Blekinge).

Pav fotar

DET LILLA

FÅGELÄVENTYRET

 

Uppskattad aktivitet inspirerad av SVT:s program. Under 1-4 timmar  kan du och ditt gäng tävla i fågelskådning. Aktiviteten kan också kombineras med mer allmän kunskap om naturen. Perfekt för Kick Off-en, eller en lite annorlunda aktivitet för en jubilar, kanske?

Dysauxes ancilla, fönstervingespinnare

NATTENS DJUR


Vad är det för fåglar och andra djur som låter när det blivit mörkt, och finns det sätt att få se nattens djurliv? Jo, då, det går! Jag leder både nattexkursioner  via Station Linné och i egen regi.