resor

Folkbildare

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, föreläsare och föreningsmänniska.

KRETA


Häng med på denna spännande resa 18-25 april 2020. Upptäck Kretas vackraste och mest artrika områden tillsammans med mig, och den duktige grekiske guiden Lajos Nemeth! Fjärilar, fåglar, natur och kultur står i fokus.

Kreta präglas av såväl en högintressant historia som en sällan skådad naturprakt. Inte minst avseende växliv och fjärilsfauna. Fokus ligger dock på växliv och du kan se framemot en resa fylld med orkidéer, tulpaner, anemoner och många andra blommor, vilka gjort Kretas så berömt bland botanister. Vi besöker ön under bästa blomningstid men kommer också att träffa på annat fint som den endemiska Crete Festoon och gåsgamar. Läs mer på arrangören AviFauna Naturresors hemsida!

ÖLANDS FLORA


Upptäck Ölands flora tillsammans med mig 8-14 juni 2020! Fåglar, insekter, lavar, grod- och kräldjur, och de vackra ekologiska sammanhangen just framför våra ögon uppmärksammas också förstås!

Jag heter Pav Johnsson och är biolog, författare, naturguide och folkbildare. Du hör mig emellanåt som naturexpert  i P4 Kalmar. Jag anordnar kurser och naturguidningar, främst på Öland. Men jag kan även snickra ihop en naturresa till andra delar av vårt land efter era önskemål. Just nu arbetar jag deltid som lärare och sommarkurs-ansvarig på Ölands folkhögskola och har tills nyligen varit redaktör för en omskriven bok om Ölands fåglar.


Tel: 070-517 89 80

e-post: info@pavjohnsson.seDOLOMITERNA


Denna del av italienska alperna är inte bara fantastiskt vacker att vandra i, artmångfalden är enastående. På denna AviFaunaresa, som genomförs 5-12 juli 2020 tittar vi på fjärilar, fåglar och studerar den prunkande alpfloran. Häng med på en resa som kommer att göra både dina ögon, din gom och din upptäckarglädje tillfredställd! 

NAMIBIA


Namibia är stort, hett och torrt. Här finns världens högsta sanddyner, fantastiska platåberg och stenlandskap, och förstås den fantastiska nationalparken Etosha, för att nämna något. Behöver du en guide? Hör av dig!

SYDAFRIKA


Anlita Pav som guide eller reseledare. Via Bildningsförlaget  (besök sidan för att kolla förslag på upplägg!) anordnas gruppresor till södra Afrika med fokus på natur och kultur. Beroende på tid så besöker vi både Krugerparken och Kapstaden plus fler delar av Västra kapprovinsen.  Resan kan kombineras med besök på vingårdar, skolor etc.

Copyright © Pav Johnsson