resor

Pav - reseledare

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, föreläsare och föreningsmänniska.

ZIMBABWE
4 - 19 jan 2025


Fågelskådningsresa med unika arter som afrikansk pitta, zimbabwesångare och chirindaapalis i sikte, plus flera av Afrikas stora däggdjur, förstås!

fågelkurs

SYDAFRIKA/
NAMIBIA


Anlita Pav som privat guide eller reseledare. Via Bildningsförlaget  (besök sidan för att kolla förslag på upplägg!) kan gruppresor till södra Afrika med fokus på natur och kultur anordnas. Beroende på tid så besöker vi både Krugerparken och Kapstaden plus fler delar av Västra kapprovinsen.  Resan kan kombineras med besök på vingårdar, skolor etc. Eller för dig som drömmer om de storslagna vyerna: Namibia - stort, hett och torrt. Här finns världens högsta sanddyner, fantastiska platåberg och stenlandskap och förstås den enorma nationalparken Etosha. Behöver du en guide? Hör av dig!

fågelkurs

FÅGELWEEKEND
oktober 2024


Fågelskådningsresa på Öland med god mat och boende på Station Linné. En helhelg med mig och duktige naturguiden Johan Petersson.

Soussusvlei Namibia

FORNTIDENS SPÅR & ORKIDÉER

31 maj - 2 juni 2024


Upptäck Ölands orkidéprakt och övriga natur! Mejtresor i samarbete med SvD

fågelkurs
Ophrys insectifera flugblomster orkideresor

FÅGELSKÅDNING PÅ ÖLAND I APRIL!


Följ med Johan Petersson på en fågelweekend på Öland 19-21 april! Jag leder även årligen fågelskådningskurser i maj och oktober inom Ölands folkhögskolas sommarkurs-program.