resor

Pav - reseledare

biolog, folkhögskolelärare, författare, fågelskådare, radioröst, fotograf, föreläsare och föreningsmänniska.

mindre albatross

VÄSTRA KAP & KALAHARI
2 - 23 september


2-15 september 2022 går denna fågelresa av stapeln i AviFauna Naturresors regi.

Vi kommer uppleva havsfåglar under två båtturer, leta rätt på de flesta av Västra Kapprovinsens endemer, se valar och pingviner och det finns också möjlighet till en extravecka 15-23 september med besök i Kalahari med både spännande däggdjur och fåglar i blick-fånget. I september blommar halvöknen så det blir mycket ögongodis. En resa jag är stolt över att anordna. Min 15:e resa till regionen!

ÖLANDS ORKIDÉER


Upptäck Ölands orkidéprakt och övriga natur tillsammans med mig 3-5 juni 2022! Resan anordnas av Mejtresor och är en del av VI-tidningens reseklubbs program. 

Ophrys insectifera flugblomster orkideresor

Jag heter Pav Johnsson och är biolog, författare, naturguide och folkbildare. Du hör mig emellanåt som naturexpert  i P4 Kalmar. Jag anordnar kurser och naturguidningar, främst på Öland. Men jag kan även snickra ihop en naturresa till andra delar av vårt land efter era önskemål. Just nu arbetar jag deltid som lärare och sommarkurs-ansvarig på Ölands folkhögskola och har tills nyligen varit redaktör för en omskriven bok om Ölands fåglar.


Tel: 070-517 89 80

e-post: info@pavjohnsson.se


Soussusvlei Namibia

SYDAFRIKA/
NAMIBIA


Anlita Pav som privat guide eller reseledare. Via Bildningsförlaget  (besök sidan för att kolla förslag på upplägg!) kan gruppresor till södra Afrika med fokus på natur och kultur anordnas. Beroende på tid så besöker vi både Krugerparken och Kapstaden plus fler delar av Västra kapprovinsen.  Resan kan kombineras med besök på vingårdar, skolor etc. Eller för dig som drömmer om de storslagna vyerna: Namibia - stort, hett och torrt. Här finns världens högsta sanddyner, fantastiska platåberg och stenlandskap och förstås den enorma nationalparken Etosha. Behöver du en guide? Hör av dig!

fågelkurs

FÅGELSKÅDNING PÅ ÖLAND


En helg i maj och en helg i oktober leder jag årligen fågelskådningskurser på ön inom Ölands folkhögskolas sommarkurs-program, som jag också ansvarar för. Dock brukar dessa kurser snabbt bli fulltecknade efter att de släppts, vilket sker kl 8.00 den 1 december. Ibland leder jag också Ölandsresor via AviFauna Naturresor. Titta gärna på deras kurs-program för att få en överblick på utbudet.